Vragen? We denken graag met je mee

Veelgestelde vragen

Heb jij een vraag over werken bij OOZ? Bekijk dan de veelgestelde vragen hieronder. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact op met één van onze adviseurs.

Vragen

Jouw motivatiebrief en CV kun je via een link bij de openstaande vacature uploaden. Nadat wij deze van je hebben ontvangen, sturen wij je een ontvangstbevestiging via e-mail. Vervolgens sturen wij uiterlijk direct na de sluitingsdatum alle reacties door aan de vacaturehouder* zodat deze de eerste selectie kan doen (in samenspraak met HR en de benoemings-/advies commissie).

Zodra bekend is of we je uitnodigen voor de sollicitatiegesprekken nemen we contact met je op. Ook wanneer we je niet uitnodigen ontvang je van ons bericht en zullen we jouw gegevens vernietigen. Mocht je opgenomen worden in onze portefeuille voor toekomstige vacatures, dan informeren we je daar natuurlijk over. Na het eerste gesprek kan afhankelijk van de procedure een OOZ talentscan worden afgenomen en/of een tweede gesprek gepland worden. Zodra de procedure is afgerond ontvangen alle overgebleven sollicitanten hiervan bericht. Wanneer je bij een afwijzing meer wilt weten over de reden hiervan, dan kun je altijd contact opnemen met de vacaturehouder.

*Vacaturehouder=genoemde contactpersoon voor informatie over de functie.

Ook wanneer je al een vaste baan hebt bij OOZ kun je solliciteren op een tijdelijke functie. Dat kan natuurlijk altijd als je solliciteert voor een uitbreiding op je contract, maar soms zijn er ook andere mogelijkheden om tijdelijk andere werkzaamheden te doen. Dit kan natuurlijk alleen in overleg met je leidinggevende, omdat je huidige (vaste) werkzaamheden opgevangen moeten worden.

OOZ werkt regionaal samen met veel besturen om oplossingen voor het personeelstekort te organiseren. Vanuit deze regionale samenwerking is er een loketfunctie voor iedereen die interesse heeft om in het onderwijs aan de slag te gaan. Aan dit loket is een instroommakelaar verbonden, die al jouw vragen kan beantwoorden en samen met jou de route naar het onderwijs kan verkennen. Via deze link kun je een afspraak met haar maken.

Wanneer je voldoende informatie hebt en aan de slag wilt gaan als zij-instromer, dan is het van belang dat je solliciteert op reguliere leerkracht- of docentenfuncties voor twee jaar en minimaal twee dagen per week. Geef daarbij aan dat je als zij-instromer aan de slag wilt. Je kunt als zij-instromer pas starten nadat je als zij-instromer bent toegelaten op een van de lerarenopleidingen of pabo’s. Een diploma via een zij-instroomtraject geeft een beperkte bevoegdheid tot lesgeven.

OOZ biedt moderne arbeidsvoorwaarden. We geloven namelijk dat als we het beste van jou vragen, we ook het beste moeten bieden als werkgever. Waar je binnen OOZ komt te werken, bepaalt of voor jou de cao PO of cao VO van toepassing is.

Jouw cao is ook de basis voor jouw (ABP) pensioenopbouw, de vaststelling van het recht op reiskosten woon-werkverkeer, de hoogte van je vakantie- en eindejaarsuitkeringen en jouw professionaliseringsbudget. Verder kun je als medewerker van OOZ gebruik maken van de voordelen vanuit onze collectiviteitsverzekeringen en kun je (onder voorwaarden) deelnemen aan de salderingsregeling, BYOD-regeling en een WKR-regeling.

Eigenaarschap vinden we enorm belangrijk. Net als zelf grip hebben op de invulling van je werk. Hoe je invulling geeft aan jouw werkweken, dagen en tijden bespreek je met jouw leidinggevende. Samen maak je jouw rol en werk binnen OOZ, dat is het idee.

De invulling van jouw werktijden is uiteraard mede afhankelijk van in welke functiecategorie je werkt. We kennen de categorieën OnderwijsPersoneel (OP), OnderwijsOndersteunend Personeel (OOP), Stagiaires en de categorie Directie.

Met jouw leidinggevende sluit je kort wat je taken en verantwoordelijkheden zijn. Hoe vaak je dit doet en wanneer deze overlegmomenten plaatsvinden, beslis je met elkaar. Zo geef je samen invulling aan het schooljaar en aan je werk. Hoe je jouw werkzaamheden invult, bepaal je dus samen. Er kan bijvoorbeeld van je verwacht worden dat je aanwezig bent tijdens o.a. open dagen en ouderavonden. Deze uren zijn onderdeel van jouw jaartaak.

Zo lang mogelijk gezond, productief en met plezier blijven werken, natuurlijk met een goede balans tussen werk en privé. Dat is ons doel en daar helpen wij je bij. We houden rekening met jouw wensen, mogelijkheden, levensloop en -fases en jouw duurzame inzetbaarheid. Maatwerk dus. Ook dat maak je samen. Bij OOZ heb je wat te kiezen.

Bij OOZ draait alles om écht tot je recht komen en ontwikkeling vanuit eigenheid. Voor onze leerlingen en voor onze medewerkers. Als je ideeën hebt over jouw eigen loopbaan, kun je ze delen en bespreken met je leidinggevende. Dat geeft jou de ruimte om te groeien.

Heb je bijvoorbeeld plannen voor het volgen van een cursus, workshop, training of opleiding? Met je leidinggevende kun je afspraken maken over de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in tijd en/of geld. Zo zorgen we er samen voor dat je in beweging blijft. Ook investeren we volop in coaching en begeleiding. Denk hierbij aan de inzet van een didactisch coach, een loopbaancoach of (bedrijfs)maatschappelijk werker.

Wanneer je loopbaanvragen of -dilemma’s hebt, kun je contact opnemen met interne loopbaancoaches Tessa van Belle en Janny Huisman. Tijdens een intakegesprek verkennen we je vraag en/of dilemma en kunnen we tot een afspraak komen voor een loopbaantraject. Ieder traject is maatwerk als het gaat om de inhoud van het traject, de duur en de omvang.

We hebben een breed scala aan instrumenten en opdrachten beschikbaar om mee aan de slag te gaan. Hiermee kun je ontdekken wat je wilt en kunt, maar kun je ook (meer) inzicht krijgen in je talenten en drijfveren. Zo kun je ontdekken wat jou inspireert en motiveert, om vervolgens te bepalen hoe je dit in je werk tot uitdrukking kunt brengen. Het traject kan resulteren in een herwaardering van je huidige werk, waardoor je meer plezier ervaart, maar ook kan het inzicht geven in alternatieve loopbaanmogelijkheden en stappen die je daarin kunt zetten.

Naast deze vorm van begeleiding bieden we ook meer praktische begeleiding, in situaties waarin je weet wat je wilt of waar je naartoe wilt. Hoe zet je jezelf in de markt? Hoe kun je gebruikmaken van social media? Hoe ziet jouw sollicitatie er uit? Hoe bereid je je voor op een sollicitatiegesprek en hoe presenteer je jezelf in zo’n gesprek? Allemaal vragen waar wij je, ook in een adviesgesprek, verder mee kunnen helpen.

Waar zit jouw talent? Waarmee maak jij het verschil? En, ben jij klaar voor de toekomst? Wil je deze vragen helder en scherp kunnen beantwoorden dan heb je een flinke dosis zelfinzicht nodig. De OOZ-Talentscan maakt het je makkelijk. Het online assessment geeft jou en ons een duidelijk beeld van jouw competenties, capaciteiten en drijfveren. Weet je waar jouw kracht ligt, wat jou drijft en waar je goed in bent, dan heb je een belangrijke sleutel in handen om jezelf en andere mensen te motiveren, gedrag te verklaren, meer voldoening uit werk te halen, de sfeer te verbeteren en de betekenis voor de organisatie te vergroten. De OOZ-Talentscan helpt je op weg bij het bepalen van jouw koers. Wil je graag een talentscan doen? Neem dan contact op met één van de HR-adviseurs.

Ontwikkelen en groeien doe je binnen én buiten OOZ. Dat kan ook betekenen dat jouw focus verschuift naar buiten OOZ. We bieden je begeleiding in het vinden van die andere werkomgeving en proberen hierbij zoveel mogelijk aan te sluiten bij jouw wensen en behoeften. Ook hierin bieden wij maatwerk.

Ja, we zijn lid of nemen deel in verschillende samenwerkingen in de regio.

Zo zijn we al jaren actief lid van het regionaal samenwerkingsverband Werkend Zwolle. Werkend Zwolle is een regionaal samenwerkingsverband van, voor en door werkgevers in regio Zwolle met als doel medewerkers te ondersteunen bij het vinden van een nieuwe werkplek. De aanleiding hiervoor kan per persoon verschillen. De vraag of noodzaak kan ontstaan vanuit ziekte, een loopbaanwens of vanuit formatieproblematiek.

Mocht je als medewerker van OOZ graag via Werkend Zwolle bemiddeld willen worden naar ander werk, neem dan contact op met Tessa van Belle of Janny Huisman, HR-adviseurs en loopbaancoaches binnen OOZ. Beiden kunnen een intakegesprek voor je regelen met een consulent van Werkend Zwolle, waarna die je in contact kan brengen met aangesloten bedrijven voor netwerkgesprekken e.d. Ook ontvang je gedurende maximaal een half jaar iedere week een vacatureoverzicht met daarin opgenomen alle actuele vacatures bij de bedrijven die aangesloten zijn bij dit regionaal samenwerkingsverband.

Ook nemen we deel in verschillende boven bestuurlijke projecten binnen de Regionale Aanpak Personeelstekort. Hiermee willen we de regionale onderwijsarbeidsmarkt actief en open te houden met als doel voldoende goed toegerust personeel om het onderwijs toekomstbestendig te maken/houden.

Monique Kuiper is onze vaste bedrijfsarts. Zij werkt dinsdag op locatie ArboUnie aan de Dr. Van Deenweg in Zwolle.
Op woensdag is zij telefonisch bereikbaar. Op deze twee dagen kunnen afspraken met haar ingepland worden. Wil je Monique spreken? Overleg dan eerst met je leidinggevende. Die weet hoe een afspraak met Monique ingepland kan worden. Is Monique afwezig, dan is vervanging geregeld via de ArboUnie.

Werken bij OOZ en/of ervaring op doen kan beginnen met stage lopen bij één van onze scholen. Een overzicht van de scholen vind je op onze website. Je kunt rechtstreeks contact opnemen met de school.

We hebben ons beleid beschreven in het strategisch beleidsplan JIJ&OOZ ‘Wat jou beweegt, beweegt ons’.

Je kunt het hier bekijken of downloaden.

Liever iemand spreken? Neem gerust contact met ons op!

Organisatieontwikkeling
Tessa van Belle – Directeur HR
t.vanbelle@ooz.nl 06-149 499 53

Aantrekkelijk werkgever
Inge Brummel – HR-adviseur,  Arbeidsmarktontwikkeling
i.brummel@ooz.nl 06-129 474 09

Talentontwikkeling
Janny Huisman – Adviseur team- en organisatieontwikkeling, trainer, teamcoach, loopbaancoach
j.huisman@ooz.nl 06-146 692 31

Ondernemerschap
Tessa van Belle – Directeur HR
t.vanbelle@ooz.nl 06-149 499 53