Veelgestelde vragen

Heb jij een vraag over werken bij OOZ? Bekijk dan de veelgestelde vragen hieronder. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact op met één van onze adviseurs.

CAO's

Hieronder vind je de cao voor het voortgezet onderwijs:

Cao VO 2018-2019

Hieronder vind je de cao voor het primair onderwijs:

Cao PO 2018-2019

Duurzame inzetbaarheid

In dit document kun je alles lezen over hoe een ziekmelding werkt en wie welke rol heeft in een ziektetraject. Per dag, per week en per maand kun je zien wat er moet gebeuren door wie en hoe. Mocht je vragen hierover hebben, dan kun je altijd terecht bij je leidinggevende of je HR-adviseur.

In dit document kun je alles lezen over hoe een ziekmelding werkt en wie welke rol heeft in een ziektetraject. Per dag, per week en per maand kun je zien wat er moet gebeuren door wie en hoe. Mocht je vragen hierover hebben, dan kun je altijd terecht bij je leidinggevende of je HR-adviseur.

Alleen de bedrijfsarts bespreekt medische zaken met je en legt dit vast in een medisch dossier dat niet ter inzage beschikbaar is voor de werkgever. Je leidinggevende mag jou alleen vragen stellen over je functioneren in relatie tot je verzuim: wat kun je nog wel? Wat is je belastbaarheid? Wanneer denk je er weer te zijn? Uiteraard mag jijzelf best medische zaken delen met je leidinggevende maar hij/zij mag hiervan niets schriftelijk vastleggen. Meer informatie over privacy in relatie tot verzuim vind je in dit document.

Monique Kuiper is onze vaste bedrijfsarts. Zij werkt op de dinsdag op locatie de Dobbe en op de woensdag op locatie ArboUnie aan de Dr. Van Deenweg in Zwolle. Op deze twee dagen kunnen afspraken met haar ingepland worden. Wil je Monique spreken? Overleg dan eerst met je leidinggevende. Die weet hoe een afspraak met Monique ingepland kan worden. Is Monique afwezig, dan is vervanging geregeld via de ArboUnie. De heer Marcel Geerts is de vaste vervanger van Monique. Is zijn agenda te vol, dan zorgt de ArboUnie ervoor dat er een andere vervangende bedrijfsarts is waar jij naartoe kunt.

HR afdeling

HR – contactgegevens

Elly de Lange – Directeur HR & Organisatieontwikkeling (OOZ)
e.delange@ooz.nl 06-20641160

Team HR advies

Alice Alting, HR adviseur
a.alting@ooz.nl 06-12889983

Janny Huisman – HR adviseur Scholen: De Twijn, Ambelt, TSG Russenweg, Capellenborg
j.huisman@ooz.nl 06-
14669231

Tessa van Belle – HR adviseur Scholen: TSG van Heesweg,  vd Capellen, Michael College, van Kinsbergen, 10-14 onderwijs , Zeven Linden, Celeanum, Support
t.vanbelle@ooz.nl
06-14949953

Inge Brummel – HR adviseur Scholen: PO scholen, TSG Russenweg
i.brummel@ooz.nl 06
-12947409

Annemieke Hulsbergen – HR adviseur Scholen: PO scholen, de Twijn, Ambelt
a.hulsbergen@ooz.nl 06-18251697

Nigel Stanton – HR adviseur OOZ – teamcoaching en teamontwikkeling
n.stanton@ooz.nl  06-23332557

Tampie Cheng – HR assistent OOZ – academie, vacatures
t.cheng@ooz.nl 06-27152735

Team HR beheer

Chantal Wolf – Medewerker HR beheer Scholen : PO scholen, Capellenborg, van Kinsbergen
c.wolf@ooz.nl 038-4555969

Bert Slinkman – Medewerker HR beheer Scholen: TSG van Heesweg,  vd Capellen, Michael College, van Kinsbergen, 10-14 onderwijs , Zeven Linden
b.slinkman@ooz.nl
038-4555974

Mirjam Sijbolts – Medewerker HR beheer Scholen: De Twijn, De Ambelt, Celeanum
m.sijbolts@ooz.nl  038-4555956

Jones Manuhuwa – Medewerker HR beheer Scholen: PO scholen, Support
j.manuhuwa@ooz.nl 038-4555955

Loopbaan & mobiliteit

Wanneer je loopbaanvragen of -dilemma’s hebt, kun je contact opnemen met interne loopbaancoaches Tessa van Belle en Janny Huisman. Tijdens een intakegesprek verkennen we je vraag en/of dilemma en kunnen we tot een afspraak komen voor een loopbaantraject. Ieder traject is maatwerk als het gaat om de inhoud van het traject, de duur en de omvang. We hebben een breed scala aan instrumenten en opdrachten beschikbaar om mee aan de slag te gaan. Hiermee kun je ontdekken wat je wilt en kunt., maar kun je ook (meer) inzicht krijgen in je talenten en drijfveren zodat je kunt ontdekken wat je inspireert en motiveert om vervolgens te bepalen hoe je dit in je werk tot uitdrukking kunt brengen. Het traject kan resulteren in een herwaardering van je huidige werk, waardoor je meer plezier ervaart, maar ook kan het inzicht geven in alternatieve loopbaanmogelijkheden en –stappen die je daarin kunt nemen. Naast deze vorm van begeleiding kunnen we ook meer praktische begeleiding bieden in situaties waarin je weet wat je wilt / waar je naartoe wilt. Hoe zet je jezelf in de markt? Hoe kun je gebruikmaken van social media? Hoe zie jouw sollicitatie er uit? Hoe bereid je je voor op een sollicitatiegesprek en  hoe presenteer je jezelf in zo’n gesprek? Allemaal vragen waar wij je, ook in een adviesgesprek, verder mee kunnen helpen.

Werkend Zwolle is een regionaal samenwerkingsverband van, voor en door werkgevers in regio Zwolle met als doel medewerkers te ondersteunen bij het vinden van een nieuwe werkplek. De aanleiding hiervoor kan per persoon verschillen. De vraag of noodzaak kan ontstaan vanuit ziekte, een loopbaanwens of vanuit formatieproblematiek.

Mocht je als medewerker van OOZ graag via Werkend Zwolle bemiddeld willen worden naar ander werk, neem dan contact op met Tessa van Belle of Janny Huisman, HR-adviseurs en loopbaancoaches binnen OOZ. Beiden kunnen een intakegesprek voor je regelen met een consulent van Werkend Zwolle, waarna de je in contact kan brengen met aangesloten bedrijven voor netwerkgesprekken e.d. Ook ontvang je gedurende maximaal een half jaar iedere week een vacatureoverzicht met daarin opgenomen alle actuele vacatures bij de bedrijven die aangesloten zijn bij het regionaal samenwerkingsverband.

Talentontwikkeling

Waar zit jouw talent? Waarmee maak jij het verschil? En, ben jij klaar voor de toekomst? Wil je deze vragen helder en scherp kunnen beantwoorden dan heb je een flinke dosis zelfinzicht nodig. De Mijn Talentscan maakt het je makkelijk. Het online assessment geeft jou en ons een duidelijk beeld van jouw competenties, capaciteiten en drijfveren. Weet je waar jouw kracht ligt, wat jou drijft en waar je goed in bent, dan heb je een belangrijke sleutel in handen om jezelf en andere mensen te motiveren, gedrag te verklaren, meer voldoening uit werk te halen, de sfeer te verbeteren en de betekenis voor de organisatie te vergroten. Mijn Talentscan helpt je op weg bij het bepalen van jouw koers. Wil je graag een talentscan doen? Lees dan eerst deze informatie door. 

Werving & Selectie

Jouw motivatiebrief en CV kun je via een link bij de openstaande vacature uploaden. Nadat wij deze van je hebben ontvangen sturen wij je een ontvangstbevestiging via e-mail. Vervolgens sturen wij uiterlijk direct na de sluitingsdatum alle reacties door aan de vacaturehouder zodat deze de eerste selectie kan doen (in samenspraak met HR en benoemingscommissie). Zodra bekend is of we je uitnodigen voor de sollicitatiegesprekken nemen we contact met je op. Ook wanneer we je niet uitnodigen ontvang je van ons bericht en zullen we jouw gegevens vernietigen. Mocht je opgenomen worden in onze portefeuille voor toekomstige vacatures, dan informeren we jou daar natuurlijk over. Na het eerste gesprek kan afhankelijk van de procedure een OOZ talentscan worden afgenomen en/of een tweede gesprek gepland worden. Zodra de procedure is afgerond ontvangen alle overgebleven sollicitanten hiervan bericht. Wanneer je bij een afwijzing meer wilt weten over de reden hiervan, dan kun je altijd contact opnemen met de vacaturehouder.

Ook wanneer je al een vaste baan hebt bij OOZ kun je solliciteren op een tijdelijke functie. Dat kan natuurlijk altijd als je solliciteert voor een uitbreiding op je deeltijdaanstelling, maar soms zijn er ook andere mogelijkheden om tijdelijk andere werkzaamheden te doen. Dit kan natuurlijk alleen in overleg met je leidinggevende omdat je huidige (vaste) werkzaamheden opgevangen moeten worden.