Janet zorgt dat het onderwijs lekker loopt!

4 januari 2018

Janet Stoffers-Visser doet de administratie op IKC de Werkschuit en SBO de Sluis, organiseert de invalpool voor het po en so en verzorgt voor de helft van de po-scholen de centrale leerlingenadministratie. In de twintig jaar dat ze bij OOZ werkt is haar baan steeds afwisselender en uitdagender geworden. Vanuit enthousiasme pakt ze de kansen die ze tegenkomt met twee handen aan. Zo is ze nou eenmaal. Een aanpakker. Er is geen dag dat ze niet met OOZ bezig is. De telefoon altijd binnen handbereik om iemand te helpen. Het is duidelijk: Janet is iemand die achter de schermen zorgt dat de mensen in de klas op hun best zijn. Oók dat is toponderwijs. We nemen je mee in een dag uit haar werk.

07.00 uur

“Ik klap thuis mijn laptop open en leg mijn telefoon naast me neer. De griep is nu erg in beeld dus de eerste oproepen komen al snel binnen. De directeuren bellen me en ik regel invallers. Eigenlijk loopt dit de hele dag door, maar de piek is ’s morgens. Er moet vaak inval komen voor diezelfde dag. Ik bekijk wie er beschikbaar zijn en stel kandidaten voor. De kandidaten stel ik daarna ook op de hoogte. De scholen zorgen voor de de verdere ontvangst van de invaller. Soms is het een bekende voor de school, maar het kan ook een nieuw gezicht zijn. In het laatste geval maakt de school de invaller wegwijs op zijn tijdelijke plek en laten ze mij na afloop weten hoe de samenwerking is verlopen.”

09.00 uur

“Ik ben 5 dagdelen op de Werkschuit en 2 dagdelen op de Sluis, waar ik de administratie verzorg en algemene ondersteuning bied. Ik blijf heel de dag beschikbaar voor de invalpool, maar dat doe ik naast mijn andere werkzaamheden. Tussendoor doe ik de administratie voor de Werkschuit en de Sluis. Voor andere scholen houd ik daarnaast de centrale leerlingenadministratie bij. Verder ben ik praktisch bezig voor de school. Het maakt mijn werk heel afwisselend. Het ene moment ben ik bezig met de administratie. Het andere moment doe ik tussendoor een boodschap. Ook verwelkom ik bezoek, neem ik de telefoon aan en houd ik de site en de mail voor de school bij. Ik geniet echt van deze afwisseling en van het contact met de kinderen. Mijn collega’s kunnen zo bovendien zelf zoveel mogelijk voor de klas blijven staan. Ze worden niet afgeleid door randzaken.”

13.00 uur

“Twee dagen in de week ga ik ’s middags naar De Dobbe om onder andere te overleggen met Inge Brummel van HR. We nemen de langdurige vervangingsaanvragen door en kijken of er invallers zijn die vanuit de organisatie ingezet kunnen worden. Ook voer ik intakegesprekken met mensen die zich hebben aangemeld voor de invalpool. Op dit moment is het een komen en gaan van invallers. De meeste kandidaten schrijven zich bij meerdere stichtingen in om kans op werk te hebben. Er is dus geen zekerheid dat ze beschikbaar zijn. Het kan een ingewikkelde puzzel zijn en soms ontbreekt er een stukje en moet ik helaas ‘nee’ zeggen tegen een school. Dan moet de school zelf een oplossing vinden. Dat kan zijn dat kinderen thuis blijven, dat de kinderen over meerdere groepen verdeeld worden of dat een IB’er of directeur de groep overneemt. Voor de scholen is dat een hoop gedoe en het leidt af van het lesgeven op die dag. Ik kan er flink van balen als ik ze niet gewoon kan helpen, maar helaas ligt dat ook buiten mijn macht.”

17.00 uur

“Eigenlijk is geen dag hetzelfde. Het merendeel ben ik op de Werkschuit. Soms word ik ’s middags ‘ingevlogen’ op andere scholen. Vanaf morgen ga ik bijvoorbeeld op dinsdag- en donderdagmorgen naar de Montessori Basisschool. Op die school ga ik helpen bij allerlei zaken rondom de administratie. Ik leg dan ook de collega’s uit hoe ze dat zelf kunnen doen. We maken samen de kwaliteit op orde. Mijn werk houdt nog niet helemaal op, want ik blijf bereikbaar voor de invalpool. Maar de rest van de dag en avond doe ik mijn werk lekker vanuit huis.

Ik voel me echt op mijn plek in deze functie en ben blij dat ik dit bij OOZ kan doen. Er zijn hier veel mogelijkheden, je hoeft je nooit te vervelen. Er is altijd iets interessants om op te pakken en om een bijdrage aan te kunnen leveren. Dit past helemaal bij mij!”

"Het contact met collega's, de afwisseling en mogelijkheden bij OOZ maken dat ik helemaal op mijn plek ben!"
Janet Visser
Stel je vraag